BINDWEEFSELMASSAGE

Een cosmetische bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. Door de intensief rollende, knedende en stuwende massagegrepen wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. De diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken vervormen de fibroblasten, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid wordt verbeterd.

Bij bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel geprikkeld. De massage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbetert de effectiviteit van de spieren. Een cosmetische bindweefselmassage werkt cel vernieuwend, de huid ziet er jonger en steviger uit.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel wordt gevormd door vetweefsel en is vergelijkbaar met het cement tussen de bakstenen van een huis. Het verbind ons hele lichaam en ondersteunt organen, gewrichten en spieren.
Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voeding- en afvalstoffen.

Wat is het effect van een cosmetische bindweefselmassage?

Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Aan te raden is te starten met eenmaal per week voor de duur van ongeveer 3 weken aaneengesloten. Daarna nog 3 behandelingen die om de week plaatsvinden.

Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er merkbaar beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Met de bindweefselmassage worden onder andere de volgende effecten bereikt:

* Verbetering van de huidconditie
* Stimuleert de doorbloeding van de huid
* Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen
* Verbetering van de opname van werkstoffen
* Nieuwe aanmaak van collageen
* Verbetering van de huidstructuur
* Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
* Positieve invloed op de huidweerstand

Ervaringen tijdens en na de behandeling

De eerste behandelingen kunnen door verklevingen van het bindweefsel als gevoelig, pijnlijk of snijdend worden ervaren. Het kan voorkomen dat de huid tijdens de massage heftig reageert en rood wordt. Het is van belang dat u aangeeft, wanneer het voor u onprettig wordt.

Tarieven

Cosmetische bindweefselmassage € 60,00
Huidanalyse, reiniging, cosmetische bindweefselmassage, verzorging. (45 minuten.)

Cosmetische bindweefselmassage in kuurverband, 3 behandelingen á 45 minuten en 1 behandeling van 75 minuten (incl collageenvlies masker, voor € 250,00